Belangrijke stap naar digitalisatie: HeidelbergCement werkt samen met Thoma Bravo en investeert in Command Alkon

Belangrijke stap naar digitalisatie: HeidelbergCement werkt samen met vooraanstaande software-beleggingsmaatschappij Thoma Bravo en investeert in Command Alkon om het digitale ecosysteem voor de bouwmaterialensector te bouwen. 

  • HeidelbergCement kondigt minderheidsinvestering aan in Command Alkon, de wereldwijde leider in uitgebreide technologische oplossingen voor toeleveringsketens van bouwmaterialen 

  • De vooraanstaande software-beleggingsmaatschappij Thoma Bravo blijft meerderheidseigenaar van Command Alkon en heeft plannen om de groei verder te versnellen 

  • De combinatie van het sterke en innovatieve productenaanbod van Command Alkon, de uitgebreide software- en operationele expertise van Thoma Bravo en de grondige domeinkennis en wereldwijde voetafdruk van HeidelbergCement, zal naar verwachting de digitale vooruitgang in de bouwmaterialensector aansturen. 

  • De investering en het partnerschap zal alle klanten van Command Alkon ten goede komen omdat het bedrijf zijn vermogen om zijn best-in-class, cloud-based oplossingen in de hele toeleveringsketen van de bouwmaterialensector aan te passen, kan versnellen. 

HeidelbergCement, een van ‘s werelds grootste geïntegreerde fabrikanten van bouwmaterialen en oplossingen, en Command Alkon, de wereldwijde leider in technologische oplossingen voor toeleveringsketens van bouwmaterialen, kondigden vandaag aan dat HeidelbergCement, als onderdeel van een nieuw partnerschap met de vooraanstaande software-beleggingsmaatschappij Thoma Bravo, een overeenkomst heeft gesloten om een minderheidsinvestering te doen van 45% in Command Alkon. Thoma Bravo blijft meerderheidseigenaar van Command Alkon. 

Sinds de overname van Command Alkon in 2020 heeft Thoma Bravo het bedrijf begeleid om zijn oplossingenportfolio uit te breiden en zijn systemen en organisatiestructuur te moderniseren en te centralizeren om de klantenervaring te verbeteren. Thoma Bravo, HeidelbergCement en Command Alkon verwachten dat zij als een groep de strategie van Command Alkon verder zullen versnellen om best-in-class, cloud-based oplossingen te leveren om zijn klanten beter te bedienen. De toevoeging van het mondiale bereik en de adoptie van de producten van HeidelbergCement zal Command Alkon verder in staat stellen om zijn oplossingen aan te passen en groei te stimuleren. 

HeidelbergCement en Command Alkon zijn ervan overtuigd dat zij, door de inspanningen van ieder bedrijf en de voortgezette samenwerking met stakeholders overal ter wereld, de digitale transformatie in de toeleveringsketen van de bouwmaterialensector kunnen helpen bevorderen, inclusief transparantere industrienormen voor naadloze connectiviteit, betere oplossingen voor de veelvoorkomende pijnpunten van klanten (bv. digital ticketing of Telematics), een algemeen verhoogd innovatietempo en een versnelling  van de duurzaamheidsinspanningen voor klanten. HeidelbergCement blijft zelfstandig eigenaar en ontwikkelaar van HConnect, zijn geoctrooieerde digitale productsuite die meer dan 18.000 klanten telt. 

“Als onderdeel van onze “Beyond 2020” strategie is ons doel om het eerste industrieel technologisch bedrijf in onze branche te worden,” zei Dr. Dominik von Achten, voorzitter van de raad van bestuur van HeidelbergCement. “We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in de door ons ontwikkelde HConnect digitale klantenervaring sinds het in 2018 werd ontwikkeld. De investering in Command Alkon en het partnerschap met Thoma Bravo stellen ons nu in staat om te profiteren van het verborgen potentieel van onze activa en dit om te zetten in een nieuw groeipad voor HeidelbergCement. Samen zullen we het digitale ecosysteem van de toekomst voor de bouwmaterialensector bouwen.” 

“Dit partnerschap is een unieke gelegenheid om digitale verandering in de toeleveringsketen van de bouwmaterialensector te versnellen,” aldus Phil Ramsey, CEO van Command Alkon. “HeidelbergCement is een toonaangevende speler in de industrie en hun investering is een bevestiging van onze strategie, onze oplossingen en de uitstekende klantenervaring die we bieden. Deze transactie zal Command Alkon beter positioneren om onze steun aan alle klanten te verbeteren, onze geografische voetafdruk uit te breiden en onze overgang naar de cloud uit te voeren. We kijken ernaar uit om voordeel te blijven halen uit ons partnerschap met HeidelbergCement en Thoma Bravo terwijl we technieken voor automatisering en bedrijfsprocessen leveren die waarde verschaffen aan onze klanten en stakeholders in de bouwsector.” 

“We zijn verheugd om samen te werken met HeidelbergCement, de onbetwiste leider in de branche op het gebied van digitale transformatie, om de groeistrategie van Command Alkon verder te steunen en de  bouwmaterialensector te transformeren,” zei A.J. Rohde, senior partner bij Thoma Bravo. “Dit is ons belangrijkste partnerschap met een wereldwijde industriële onderneming dat naar onze mening een blijvend positief effect zal hebben op duurzaamheid en soepel zakendoen in de bouwmaterialensector. Toen we Command Alkon overnamen, bestond ons doel uit het moderniseren van het platform van het bedrijf, het bouwen van een digitaal ecosysteem van productie tot consumptie, en het uitbreiden van zijn wereldwijde voetafdruk. Deze investering en het sectorveranderende partnerschap van HeidelbergCement zal helpen om al deze initiatieven nog meer te versnellen, wat alle klanten van Command Alkon ten goede komt.” 

Command Alkon heeft de grootste geïnstalleerde softwarebasis in de toeleveringsketen van de bouwmaterialensector, met meer dan 2.500 klanten wereldwijd. Zijn uitgebreide productportfolio omvat software en technologie voor automatisering van fabrieken en sites, bestelling en planning van materialen, voorraad- en aanbodbeheer, logistiek en optimalisatie van het wagenpark , kantooractiviteiten en veldwerk, rapportage en analyse. Meer dan 1.000 bedrijven gebruiken het Command Alkon CONNEX-platform dat alle deelnemers in de toeleveringsketen van bouwmaterialen verbindt – producenten, vervoerders en kopers — om het delen van gegevens en digitale workflows van alle partijen in de cloud mogelijk te maken en het zakendoen voor klanten te vereenvoudigingen en te vergemakkelijken, efficiency van stakeholders te verbeteren en duurzaamheid te stimuleren. 

De koopovereenkomst is onderworpen aan goedkeuring van de regelgevende instanties, die naar verwachting tegen eind 2021 zal worden verkregen. 

Over HeidelbergCement 

HeidelbergCement is een van ‘s werelds grootste geïntegreerde fabrikanten van bouwmaterialen en oplossingen, met leidende marktposities in aggregaten, cement en stortklaar beton. Ongeveer 53.000 werknemers op meer dan 3.000 locaties en in meer dan 50 landen leveren financiële prestaties op lange termijn door operationele excellence en bereidheid tot verandering. De verantwoordelijkheid voor het milieu vormt de kern van alle acties. Als voorloper op het pad naar klimaatneutraliteit creëert HeidelbergCement materiaaloplossingen voor de toekomst. Voor meer informatie, bezoek www.heidelbergcement.com.

Over Command Alkon 

Command Alkon biedt technologieën aan die alle aspecten van de toeleveringsketen van bouwmaterialen automatiseren en stroomlijnen voor producenten, vervoerders en kopers van materialen. Met zijn uitgebreide suite van sectorspecifieke oplossingen en medewerkers die zich inzetten voor het succes van onze klanten  onderscheidt Command Alkon zich als een leider in de sector en go-to partner. CONNEX, een supply chain platform gebouwd voor de branche, stelt zakenpartners in staat om workflows voor materiaal- en logistiek management te digitaliseren en te integreren en belangrijke inzichten vast te leggen die prestatie stimuleren. Command Alkon heeft zijn hoofdkantoor in Birmingham, Alabama en kantoren over de hele wereld. Voor meer informatie, bezoek www.commandalkon.com

Over Thoma Bravo 

Thoma Bravo is een van ‘s werelds grootste private-equitybedrijven met een beheerd vermogen van meer dan $83 miljard per 30 juni 2021. Het bedrijf investeert in op groei gerichte, innovatieve ondernemingen in de software- en technologiebranche. Thoma Bravo maakt gebruik van haar diepgaande sectorexpertise en bewezen strategische en operationele capaciteiten en werkt samen met zijn portfoliobedrijven om beste bedrijfspraktijken te implementeren, initiatieven voor groei te stimuleren en winstgevende overnames te doen om de omzet en winst te verhogen.. Het bedrijf heeft de afgelopen 20 jaar meer dan 325 ondernemingen overgenomen; dit vertegenwoordigt een bedrijfswaarde van meer dan $100 miljard. Het bedrijf heeft kantoren in Chicago, Miami en San Francisco. Voor meer informatie, bezoek www.thomabravo.com

 

Vorig artikel
Bekstone - Verhoog moeiteloos productiviteit door automatisering
Bekstone - Verhoog moeiteloos productiviteit door automatisering

De voordelen van automatisering geven uw bedrijf een voorsprong op de concurrentie en zorgen ervoor dat u d...

Volgende artikel
HeidelbergCement wordt partner van Thoma Bravo en investeert in Command Alkon
HeidelbergCement wordt partner van Thoma Bravo en investeert in Command Alkon

Wij zijn verheugd nieuws te kunnen delen over de volgende stap in Command Alkon's reis in het leiden van de...