Bekstone - Verhoog moeiteloos productiviteit door automatisering

Technologie maakt het mogelijk om een heleboel zaken in het productieproces te automatiseren die vroeger alleen mogelijk waren met handmatige inspanningen. Automatisering verwijdert niet alleen stappen uit processen, maar vermindert ook menselijke fouten en vergemakkelijkt het delen van gegevens. Dit alles heeft een enorme invloed op het succes van een project. De voordelen van automatisering geven uw bedrijf een voorsprong op de concurrentie en zorgen ervoor dat u de best mogelijke kwaliteit kunt leveren.

Bekstone

Sinds jaar en dag produceert Bekstone hoogwaardige muurstenen in Burford, Oxfordshire, voor bouwprojecten in en rond de steden in de Cotswolds. De muren dragen bij aan het in stand houden van het schilderachtige uiterlijk van de vele bekende dorpen en steden in de Cotswolds. Deze muren vind je echter niet alleen in de Cotswolds; Bekstone produceert nu ook vergelijkbare muurproducten voor bijna alle dorpen en steden in het Verenigd Koninkrijk. De stenen van Bekstone kunnen zowel voor woningbouw als voor commerciële vastgoedprojecten worden gebruikt.

Implementatie

Disma Hills, bedrijfsleider van Bekstone, was bekend met de goede reputatie van Command Alkon in de betonbranche. Hij wilde met behulp van automatisering een betere controle krijgen over hun productieproces om de efficiëntie, kwaliteit en consistentie te vergroten. Hij nam contact op met Command Alkon en nodigde hen uit het productieproces van Bekstone te bekijken en daar feedback op te geven.

De 3 fabrieken van Bekstone maakten alle gebruik van verschillende systemen, die ook nog eens verouderd waren. David Taylor, Regiomanager Sales bij Command Alkon bezocht de fabriek en stelde vast aan welke eisen het nieuwe systeem moest voldoen, en schreef daar de specificaties voor. Zijn voorstel werd in een gezamenlijke vergadering besproken en beoordeeld zodat de omvang en het doel van het project vooraf absoluut duidelijk waren.

“Tijdens het project bleek dat jullie zeer goede technici in huis hebben. Dat maakte voor ons een wereld van verschil. We konden op alle niveaus met elkaar praten. De service die jullie leveren is van een consistente kwaliteit, van zowel de mensen op locatie als op kantoor.” - Disma Hills, bedrijfsleider van BekstoneAutomatisch kleuren aan een recept toevoegen

Het kleurenassortiment is uitgebreid om te voldoen aan regionale verschillen in bouwstenen. Deze kleuren worden door alle planners en architecten gebruikt. Het is daarom voor Bekstone van cruciaal belang dat zij kunnen garanderen dat elke batch hetzelfde is.

Bekstone kan nu voor elke nieuwe steen of plaat die zij produceren, aan hun klanten beloven dat ze die in exact de gewenste kleur kunnen leveren.

Met de hulp van een tablet beschikken operators over de volledige controle van het productieproces

De Bekstone-fabriek is dusdanig opgezet dat het beton dat uit de menger komt, naar een van hun twee persen gaat. Het is een continuproces: elke keer als hij geleegd wordt, wordt hij ook weer bijgevuld.

Voordat Command Alkon erbij werd betrokken, moest de operator naar het bedieningspaneel lopen om de volgende lading te laten komen, de hoeveelheid water aan te passen, of iets anders in de fabriek te doen. Hij moest altijd een stuk over het terrein lopen om op een knop te drukken en daarna weer teruglopen. Dit resulteerde in een behoorlijke hoeveelheid verloren tijd. Om dit probleem aan te pakken, heeft Command Alkon op elke pers een tablet geïnstalleerd.

De operator kan nu bij zijn pers blijven, de volgende lading laten komen en de hoeveelheid water aanpassen als dat nodig is. De operator heeft nu controle over het proces en kan zijn werk efficiënter uitvoeren. Omdat Bekstone samengestelde stenen produceert, werken ze met een semi-droge mix. Daarom hanteren ze kleinere toleranties, met een vochtigheidsgraad van maar ongeveer 8%. Elke operator kan zelf het recept en het vochtgehalte samenstellen, waarmee ze de beste combinatie kunnen kiezen.

“Command Alkon heeft het voor ons mogelijk gemaakt tijdens het proces veranderingen aan te brengen en de tolerantie aan te passen. We kunnen nu kleine aanpassingen in het systeem maken, waardoor we ons werk beter kunnen doen.” Pierce Reeves – Productie-operator

Ook de snelheid waarmee we beton produceren is nu toegenomen. “We kunnen nu 180 batches per dag produceren. Dat komt neer op een batch per 1 minuut en 20 seconden! Pierce Reeves – Productie-operator 

Het hoofdkantoor heeft nu ook overzicht over het productieproces. CP is nu in een apart computerpaneel op het hoofdkantoor ingebouwd. Hiermee kunnen zij de gehele productie en de recepten overzien, of op afstand zelfs een nieuw recept toevoegen zonder dat dit invloed heeft op de huidige batch.

Support

Naast de benodigde hardware en software vindt Bekstone het ook belangrijk dat er goede back-up is.

Pierce Reeves van Bekstone beaamt: “Jim Ladeur (de installateur) kon al onze vragen, zowel op locatie als later, beantwoorden. En als hij niet beschikbaar was, dan was er wel iemand anders van het Command Alkon-team die snel reageerde. Binnen een uur was er altijd wel iemand via TeamViewer beschikbaar om het probleem voor ons op te lossen. Dus zo hebben wij heel goede back-up.

“Ik moet zeggen dat het allemaal erg soepeltjes verliep. David Taylor heeft vanaf het begin af aan alles heel duidelijk uitgelegd. De mensen op locatie voerden de installatie zonder problemen uit en verzorgden de training aan onze mensen. Jim Ladeur, Service- en Project Engineer CA, was altijd goed bereikbaar en is dat nog steeds. Het is een project dat perfect verliep; het is onderdeel van een groter traject en in september herhalen we dit proces in de volgende fabriek.” - Disma Hills, bedrijfsleider bij Bekstone

Schrap niet-productieve activiteiten en implementeer tijdbesparende technologieën

Vaak zijn mensen bang voor nieuwe technologieën, vooral wanneer men het gevoel heeft dat de huidige manier toch ook goed werkt. Het is belangrijk te benadrukken dat automatisering geen middel is om de werkwijze te veranderen, maar alleen om die effectiever te maken. Behalve naadloze en foutvrije samenwerking, maakt het vervangen van menselijke taken door technologie/automatisering tijd en mensen vrij om andere, waarde toevoegende taken uit te voeren. Wij zijn enorm vereerd dat wij Bekstone mogen begeleiden op hun automatiseringstraject.

Meer informatie over onze Procesbesturing voor de Betonproducten producent.

Vorig artikel
Kostenbeheersing en milieuwinst dankzij integratie software
Kostenbeheersing en milieuwinst dankzij integratie software

​​​​​​​Duurzaam produceren, flexibeler kunnen inspelen op wisselende omstandigheden, in een beter beheersba...

Volgende artikel
Belangrijke stap naar digitalisatie: HeidelbergCement werkt samen met Thoma Bravo en investeert in Command Alkon
Belangrijke stap naar digitalisatie: HeidelbergCement werkt samen met Thoma Bravo en investeert in Command Alkon

HeidelbergCement werkt samen met vooraanstaande software-beleggingsmaatschappij Thoma Bravo en investeert i...