VBI Huissen - Perfect teamwork resulteert in geweldige resultaten en langdurige samenwerking.Het implementeren van nieuwe oplossingen en nieuwe processen kost tijd en moeite. Goede communicatie binnen de projectteams is daarbij van essentieel belang. Het bepalen van duidelijke doelen, het maken van een plan en het nakomen van afspraken zijn daarbij de basis-ingrediënten voor succes. Het projectteam voor de implementatie van twee van onze software oplossingen bij VBI Huissen is het klassieke voorbeeld van goed teamwork met geweldige resultaten en langdurige samenwerking als gevolg.

Over VBI

VBI is onderdeel van de Consolis-groep en heeft 7 vestigingen in Nederland. Command Alkon heeft sinds 2012 het genoegen gehad om met bijna elk van deze vestigingen samen te werken. VBI is momenteel haar systemen aan het upgraden om van de nieuwste functionaliteiten gebruik te kunnen maken. 

De Huissen-vestiging waar kanaalplaatvloeren worden gemaakt bestaat uit 4 enorm grote productiehallen. Na de succesvolle implementatie van Conactive Procesbesturing (CP) en Conactive Laboratorium (CL) in hallen 1 en 2 werd het tijd voor implementatie in de derde en vierde hal (de vlog wordt opgenomen in hallen 3 en 4).

Doelstellingen

VBI hecht groot belang aan het snel kunnen leveren van hoogwaardige kwaliteitsproducten. Dit is de reden waarom zij continu hun processen evalueren om te bepalen hoe zij de efficiëntie van hun werkwijze kunnen verbeteren. VBI gebruikte op elke locatie verschillende procescontrolesystemen, en op de meeste locaties konden slechts 1 of 2 personen deze bedienen. Het gebrek aan ondersteuning door de leverancier was een belangrijke factor in de beslissing van VBI om een nieuwe oplossing te zoeken. Daarnaast wilde VBI ook haar ERP-systeem integreren in haar kwaliteitscontrolesysteem, wat niet mogelijk was met de bestaande oplossingen die zij gebruikten. Ze hadden één systeem nodig dat aan hun behoeften kon voldoen, het moest hun manier van werken ondersteunen, en voorzien in 24/7/365-ondersteuning.

Ze implementeerden systemen van Command Alkon in al hun weeg- en doseersystemen, in het cementsilo-vulsysteem en in het kwaliteitssysteem. Alles is nu geautomatiseerd, van het binnenkomen van alle grondstoffen tot de levering van verse betonmortel aan de kanaalplaatextruders.

Het integratiestuk is het meest belangrijk. CL draait op een centrale locatie en is gekoppeld aan alle CP’s die in elke fabriek draaien. Ze zijn ook geïntegreerd met SAP en wisselen hiermee gegevens uit.

De mogelijkheid om wijzigingen realtime te kunnen monitoren is uitermate waardevol voor VBI. Ze kunnen op elk moment exact zien waar ze in het productieproces van de kanaalplaatvloeren zijn. Dit is wat hen onderscheid van hun concurrenten.

Het efficiënte en optimale gebruik van hun productielijnen verhoogt niet alleen de snelheid van hun processen maar ook de hoeveelheid geld die ze ermee kunnen verdienen. CP geeft hen nieuwe inzichten over hun processen die het mogelijk maken om vooruit te plannen en ervoor te zorgen dat fouten uit het verleden niet meer voorkomen.

Command Alkon levert een toekomstbestendige oplossing waarvan de ontwikkeling nooit stil staat en nieuwe technologieën, bijvoorbeeld oplossingen op afstand, zoals het gebruik van tablets op de machines en bunker- en grondstofverwarming. Deze functie verhit toeslagmaterialen waardoor de beton een bepaalde temperatuur krijgt voordat het wordt verwerkt.

Teamwork

Citaat van Bjorn Aaldering, projectengineer bij VBI Huissen.

“Wij hebben tijdens de implementatie echt als één team gewerkt: VBI, Command Alkon, en elektropartner Timmers Projecten & Service. We produceerden in de eerste week al op 90% van onze capaciteit, dit overtrof al onze verwachtingen.”

Command Alkon en VBI vormen een fantastisch team. Voordat de systemen werden geïnstalleerd voerde Michiel Vanderperre (Project- en software-engineer van Command Alkon) een operationele evaluatie uit welke een implementatieplan bevatte. Ze maakten een actieplan en tijdschema voor alle stappen. Ze informeerden ons dagelijks over de voortgang van het project zodat ze proactief aan een oplossing konden werken als er zich een probleem voordeed dat het halen van de deadline in gevaar bracht.

De inzet en samenwerking tussen Command Alkon en VBI leverde geweldige resultaten op. Ze bundelden hun krachten en werkten samen in een uniek project, waarbij ze erin slaagden een gehele fabriek in 1 tot 1,5 week te converteren. Aan het eind van het project waren beide hallen operationeel en in staat de productie gelijktijdig weer op te starten.

Het verlies aan productiecapaciteit bleef beperkt tot een minimum door de korte conversietijd. Vanaf dag 1 tot Go-Live, zat VBI al op 80%-90% van haar gebruikelijke productiecapaciteit. In week 2 bereikten ze in beide hallen de volledige capaciteit. Normaal kost het voor een project van deze omvang enkele dagen voordat dit niveau van productiecapaciteit wordt bereikt.

Samen bouwen we iets geweldigs!

Deze implementatie heeft aangetoond dat een zeer snelle en effectieve implementatie mogelijk is als alle betrokken partijen goed samenwerken en zich houden aan de gekozen strategie en het tijdschema. Command Alkon en VBI werken al jaren samen. Deze samenwerking is meer dan alleen de implementatie van Command Alkon-oplossingen. Samen werken we verder aan productontwikkelingen voor de gehele branche.

Bekijk de Vlog voor een kijkje achter de schermen bij VBI Huissen!

Vorige video
Webinar: Transport en logistiek ecosysteem
Webinar: Transport en logistiek ecosysteem

Volgende artikel
Nieuws update: Specialisten die elkaar versterken: Rotonde & Command Alkon!
Nieuws update: Specialisten die elkaar versterken: Rotonde & Command Alkon!

Om onze samenwerking te vieren vonden we het tijd voor taart! Even een moment om stil te staan bij het feit...