HASTAG vertrouwt op de slimme procesbesturing van Command Alkon

HASTAG (Zurich) AG is met meer dan 60 jaar ervaring een van de toonaangevende bedrijven in de bouwmaterialen industrie in noordoost Zwitserland. Zij zijn sinds januari 2004 onderdeel van de JURA Materials Group; tegelijkertijd is JURA sinds 2000 onderdeel van de CRH Group.

HASTAG zorgt voor het fundament van succesvolle bouwprojecten met de productie, distributie, transport en de recycling van grind, beton, zand en gemengd materiaal. Met de nieuwste productiefaciliteiten en processen, geavanceerde logistiek en uitgebreide kwaliteits- en veiligheidsconcepten garandeert HASTAG hun klanten hoogstaande producten en service.

Het eerste contact met Command Alkon

HASTAG’s systemen waren verouderd en zodoende was het bedrijf op zoek naar een nieuwe procesbesturing. Het moederbedrijf CRH Ierland was enthousiast over hun ervaring met Command Alkon in Roemenië en stelde voor dat HASTAG contact zou zoeken. Command Alkon’s kantoor in Engeland had de in bedrijfsstelling gedaan voor CRH, dus de verkoopdirecteur Dave Philips reisde af naar Zwitserland om HASTAG’s behoeften vast te stellen. Hij zag al snel dat de HASTAG betoncentrales erg groot, uitgebreid en complex waren. Dave zag in dat de procesbesturing waar Command Alkon Nederland gespecialiseerd in is, Conactive Procesbesturing, een perfecte match zou zijn.

Internationale Oplossingen

Doordat zij projecten uitvoeren over hele de wereld, weten de experts van Command Alkon uit eigen ervaring dat betonproductieprocessen niet overal in de wereld hetzelfde zijn. Verschillende locaties en betoncentrales van klanten kunnen op verschillende manieren opgezet worden; de omvang van de productie kan variëren en de benodigdheden kunnen uniek zijn. Dat is de reden voor Command Alkon om meerdere procesbesturingensystemen aan te bieden. Elke markt heeft op die manier de geschikte producten die aan de eisen van die regio of betoncentrale voldoen.

Waarom Command Alkon?

Na de eerste introductie en bezoek van de betoncentrales, kwamen het Command Alkon Nederland team en vertegenwoordigers van HASTAG bijeen in Zwitserland om te bespreken of Conactive Procesbesturing geschikt zou zijn. HASTAG stuurde tien mensen met verschillende specialisaties: Mengmeester, IT, Onderhoudsverantwoordelijken en betontechnologen. Command Alkon’s verkoopdirecteur Rob Verburg en de Project Engineer Manager Marc-Jan Kok waren beide aanwezig om alle vragen die HASTAG had te kunnen beantwoorden en om de opties te bespreken.

HASTAG vertrouwde op Command Alkon en Conactive Procesbesturing om de volgende redenen:

  • Team Nederland spreekt Duits, wat zorgt voor betere ondersteuning
  • Bewezen kennis, expertise en oplossingen
  • Realistische technologische opties en planning.
  • Het vermogen om zich in te leven in de klant en de situatie te begrijpen
  • Command Alkon belooft alleen wat ze kunnen leveren
  • Command Alkon Conactive Procesbesturing kan de zeer uitgebreide en complexe betoncentrale automatiseren
  • CRH Group is al een klant van Command Alkon Command Alkon is in staat om het gewenste project te leveren binnen de gestelde planning.

Voorbeeld van de CP automatiseringsbesturing die HASTAG gebruikt.

Implementatie

Command Alkon startte de eerste implementatie bij HASTAG’s Winterthur locatie. De hele centrale draaide met de nieuwe systemen binnen twee weken, wat was afgesproken. Deadlines halen is een topprioriteit bij Command Alkon; ook als daarvoor dag en nacht gewerkt moet worden. Een van de doelstellingen van Command Alkon is om te verzekeren dat de productie zo snel mogelijk weer kan starten, want tijd is geld en elke dag telt.

HASTAG is zeer tevreden met de Conactive Procesbesturing, de implementatie en in het bijzonder de ondersteuning die Command Alkon biedt. Het is belangrijk voor HASTAG dat zij service ontvangen waarop zij kunnen vertrouwen en dat er altijd iemand bereid is om te helpen als dat nodig is. Command Alkon Nederland heeft meerdere werknemers die goed Duits spreken, wat hen de gelegenheid geeft om altijd uitstekende service te leveren aan die markt. Als zich bij HASTAG een noodgeval zou voordoen en directe assistentie nodig is, kan er vanuit Nederland altijd een vertegenwoordiger van Command Alkon in de auto of het vliegtuig stappen.

Toekomst

Sinds de eerste implementatie in Winterthur heeft Command Alkon nog twee betoncentrales van HASTAG omgezet en wordt er uitgekeken naar het uitbreiden van de samenwerking met HASTAG. De CRH Group spoort haar dochterbedrijven aan om de procesbesturingen van Command Alkon te kiezen door de bewezen service en het succes.

Vorig artikel
Go-Live bij CCB - laatste centrale is nu Live!
Go-Live bij CCB - laatste centrale is nu Live!

De laatste en 14de fabriek van Compagnie des Ciments Belges (CCB) is live gegaan met Conactive Procesbestur...

Volgende artikel
Go-Live bij Cobefa
Go-Live bij Cobefa

Het eerste beton werd geproduceerd na de inbedrijfstelling voor Fase 2 bij Cobefa. Michiel Vanderperre impl...