A. Jansen B.V. - Productiviteit verhogen door stroomlijning van het werkproces


De effectiviteit van uw betonmortelbedrijf kan op veel manieren verbeterd worden en tegelijkertijd kan het nog best ingewikkeld zijn om de juiste verbetering te kiezen. Misschien weet u niet direct waar u moet beginnen, maar u weet wel wanneer iedereen in uw bedrijf een weldoordacht proces volgt, het veel beter loopt. Met minder dubbel en minder handmatig werk worden er minder fouten gemaakt. Het gevolg is tevreden klanten en medewerkers en een efficiënt en daadkrachtig bedrijf.

A. Jansen B.V.

A. Jansen B.V. is het moederbedrijf van zes productiebedrijven die zich specialiseren in betonmortel, prefabbeton, grondwerk, sloop, wegenbouw, bodemsanering, recycling, transport en materieelverhuur. 

De betonmorteldivisie van A. Jansen B.V. heeft al meer dan 18 jaar vertrouwen in Command Alkon met het optimaliseren van hun diensten, zodat A. Jansen B.V. zijn klanten het beste kan bieden. In 2000 was het bedrijf op zoek naar nieuwe geavanceerde software voor het stroomlijnen en vereenvoudigen van hun productieprocessen. A. Jansen B.V. had in het verleden al producten van Command Alkon gebruikt en namen dus contact op voor een aanbieding. Bij Jansen was men tevreden over de eerder aangeschafte producten en hadden dus ook vertrouwen in de nieuwe technologieën van Command Alkon. 

CM: Conactive Management, CL: Conactive Laboratorium en CP: Conactive Procesbesturing.

Vanaf dat moment is het bedrijf steeds gegroeid en wordt de software van Command Alkon gebruikt op alle betonproductielocaties.

Conactive Procesbesturing is de slimme productieprocesbesturing voor de betoncentrales. Met deze oplossing worden alle onderdelen van het productieproces gecombineerd in 1 systeem. Van de aanvoer van grondstoffen tot en met de precieze dosering van de materialen. Ook is de productiecapaciteit verhoogd.

Conactive Management is een automatisch transport- en productieplanningsysteem voor efficiënte en tijdige levering van het beton naar de bouwplaats. Hierbij worden de (dag)planners ondersteund door de “planning optimizers” die de planning steeds opnieuw berekenend bij nieuwe wijzigingen.

Conactive Laboratorium is de onmisbare assistent van de betontechnoloog bij de ingangscontrole van grondstoffen, recept ontwerp en beheer, analyses, normstatistiek en rapportages. Automatische receptoptimalisatie zorgt voor het goedkoopste recept dat tegelijkertijd precies voldoet aan de eisen.

“Al onze systemen zijn met elkaar verbonden en voorzien ons van inzicht in al onze locaties en dat zorgt voor vereenvoudiging van de besluitvorming en onze planning. Wij hebben het vertrouwen dat Command Alkon er altijd is wanneer wij ze nodig hebben – en dat vertrouwen is cruciaal voor ons.” - Bert Busgen – Manager betonmortel divisie, A. Jansen

Niet al deze technologieën zijn in één keer geïmplementeerd. Het was een aangenaam samenwerkingsproces met Command Alkon, omdat zij er bij elke stap bij waren. Deze service en ondersteuning is één van de belangrijkste redenen om zaken te blijven doen met Command Alkon.

Previous Article
A. Jansen - Stimuler la productivité grâce à une simplification des flux
A. Jansen - Stimuler la productivité grâce à une simplification des flux

Conactive Process Control permet un contrôle du processus complet, intelligent et flexible. Le système est ...

Next Article
Unibéton has entrusted Command Alkon with the task of changing the operational batching software of all its 200 concrete plants in France.
Unibéton has entrusted Command Alkon with the task of changing the operational batching software of all its 200 concrete plants in France.

Unibéton has entrusted Command Alkon with the task of changing the operational batching software of all its...